مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران از ناکافی بودن اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی بر ضرورت مشارکت همهجانبه گروههای تخصصی، سمنها و دستگاههای مسوول برای کنترل و کاهش آسیبها تاکید کرد.
علیرضا چراغعلی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زنگ خطر آسیبهای اجتماعی مدتهاست به صدا درآمده و امروز دامنه آن به همه اقشار و گروههای اجتماعی رسیده است.
وی ادامه داد: با جود تمام زحماتی که در سنوات گذشته کشیده شده و سیاستهایی که برای کاهش این آسیبها تدوین شده است اما این برنامهها کافی نبودهاند و می طلبد تا اقدامات تخصصی تری انجام شود.
چراغعلی با بیان اینکه کنترل آسیبهای اجتماعی بدون شکل گیری یک نهضت ملی وبا حضور همه اقشار و گروهها امکان پذیر نخواهد بود، اضافه کرد: برای مقابله با آسیبهای اجتماعی نیاز به برنامهریزی دقیقتر و استفاده از ظرفیت گروههای تخصصی، افراد توانمند و سازمانهای مردم نهاد داریم.
به گفته و، «ان جی یوها» با توجه به گرایشها و زمینههای تخصصی خود میتوانند در حوزه جامعه هدفشان اقدامات موثری را البته با همکاری و هماهنگی دستگاههای مسوول اقدامات مؤثری به انجام برسانند.
برای مثال، در حوزه کودکان بازمانده از تحصیل، آموزش و پرورش باید ورود کند و در زمینه کودکان کار سازمان بهزیستی نقش اساسی دارد.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری تهران که مدعی ساماندهی آسیبهای اجتماعی است آیا به تکالیف خود عمل کرده است یا خبر؟ گفت: شهرداریها و شوراهای اسلامی براساس ماده ۵۵ قانون شهرداریها وظایف گستردهای در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی دارند و تاکنون نیز اقدامات خوبی را در حوزه آسیب های اجتماعی به انجام رسانده اند اما شواهد نشان میدهد این اقدامات کافی نبوده و باید با حجم و گستره بیشتری ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: در شهرداریهای شهرستانهای استان تهران نیز اقدامات موثری در مقابله با آسیبهای اجتماعی انجام شده اما معتقدم برای اثربخشی بیشتر باید حجم اقدامات افزایش یابد.
وی از دستگاههای مسوول خواست تا اعتبارات بیشتری برای مقابله با آسیبهای اجتماعی اختصاص یابد و از خیرین نیز دعوت کرد تا در این مسیربرای ساماندهی و کنترل آسیبها همراه شوند.
به اعتقاد مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران؛ تجربه موفق شهرداری تهران در زمینه مسایل اجتماعی و کنترل آسیبها باید به سایر شهرداریهای استان منتقل شود تا از مدلهای کارآمد در دیگر شهرها به عنوان الگو استفاده شود.
چراغعلی افزود: در حوزههایی همچون آسیب زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، معتادان متجاهر و زنان خیابانی اقدامات قابل توجهی در تهران به انجام رسیده است.
وی یادآور شد: اگر چه کافی نبوده اما میتواند بهعنوان الگویی موثر به سایر شهرها تسری یابد. بدون شک اجرای پایلوت این اقدامات با رفع نواقص و بومیسازی این الگوها میتواند اثربخشی کار را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
مدیرکل اجتماعی استانداری تهران افزود: معتقدم خانههای فرهنگ و سیاستهای اجتماعی شهرداریها می تواند نقش موثری در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی بدنبال داشته باشد.
چراغعلی تاکید کرد: با اجرای پایلوت اقدامات مربوط به کنترل آسیبهای اجتماعی و رفع نواقص و نیز بومیسازی این الگوها و تسری آن به سایر شهرهای استان؛ میتوان به اثربخشی چشمگیر کار امیدوار بود.