کاترین راسل مدیر اجرایی یونیسف در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت کودکان در نوار غزه هشدار داد و گفت: ما در قبال کودکان غزه کوتاهی کرده ایم.
کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه با موضوع فلسطین گفت: حقیقت ساده این است که ما در حق کودکان غزه کوتاهی کردهایم. اگر این کوتاهی را از نگاه آنها ببینیم، خیانتی است به حق آنها برای داشتن کودکی سالم، امن و برخوردار از آموزش. تاریخ و کودکان این کوتاهی ما را قضاوت خواهند کرد.
مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرد: کودکان غزه، مانند کودکان سراسر جهان، شایسته زندگی در صلح هستند. وظیفه ماست که آیندهای که سزاوار آن هستند، فراهم کنیم . ما باید بهتر عمل کنیم.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: از آغاز درگیری فعلی، کودکان – فلسطینی و اسرائیلی – به طرز وحشتناکی رنج بردهاند.کودکان کشته شدهاند، آسیب دیدهاند و گروگان گرفته شدهاند. کودکان یتیم و زخمی شدهاند. کودکان گرسنه هستند و آب سالم ندارند. کودکان از مدرسه محروم شدهاند و امنیت خانههایشان خاطرهای دور است.
مدیر یونیسف تصریح کرد: کودکان بازیگران سیاسی نیستند. آنها درگیریها را شروع نمیکنند و قادر به متوقف کردن آنها نیستند. اما به شدت رنج میبرند و از خود میپرسند که چرا جهان آنها را ناامید کرده است. و اشتباه نکنید، ما آنها را ناامید کردهایم.
این مقام سازمان ملل گفت: در طول ۲۱ ماه جنگ گذشته، طبق گزارشها بیش از ۱۷ هزار کودک در غزه کشته و ۳۳ کودک دیگر زخمی شدهاند. به طور متوسط ۲۸ کودک هر روز کشته شدهاند که معادل جمعیت کل یک کلاس درس است. لحظهای به این فکر کنید. یک کلاس درس پر از کودک، هر روز به مدت تقریباً دو سال.
مدیر یونیسف تاکید کرد: این کودکان جنگجو نیستند. آنها در حالی که برای مواد غذایی و دارو صف میکشند، کشته و معلول میشوند.
تام فلچر، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امدادرسانی اضطراری عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه وفلسطین گفت: وضعیت غزه فراتر از آن است که بتوان با واژهها توصیف کرد.غذا در حال اتمام است. کسانی که به دنبال آن هستند، در معرض خطر تیراندازی قرار دارند. مردم در تلاش برای سیر کردن خانوادههایشان جان خود را از دست میدهند. بیمارستانهای صحرایی اجساد کشتهشدگان را دریافت میکنند و کارکنان پزشکی داستانها را از زبان مجروحان میشنوند.
فلچر تصریح کرد: نرخ گرسنگی در میان کودکان در ماه ژوئن به بالاترین سطح خود رسید و بیش از ۵۸۰۰ دختر و پسر دچار سوءتغذیه حاد تشخیص داده شدند.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: هفته گذشته، در بحبوحه این بحران گرسنگی، کودکان و زنان در یک حمله در حالی که منتظر کمک های غذایی برای زنده ماندن بودند، کشته شدند. حماس همچنان اسرا را در اختیار دارد و ما گزارشهایی از حملات به امدادگران دریافت کردهایم.
او تصریح کرد: سیستم بهداشتی به شدت تخریب شده است. تنها ۱۷ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان و ۶۳ مرکز درمان اولیه از ۱۷۰ مرکز فعال هستند که همه به صورت محدود فعالیت میکنند، در حالی که روزانه تعداد زیادی زخمی وارد میشوند.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.